Полезно

 • ТЕСИ PISTON ефект

  ТЕСИ PISTON ефект

  Новият дизайн на струйника, изработен от неръждаема стомана, забавя бързото смесване на водата и създава уникалния PISTON ефект, който осигурява до 15% повече топла вода.

   

   

   ВИЖ ОЩЕ...  Прочети още
 • Уловете витамините

  Ежедневното приемане на витамини е от съществено значение за тялото, особено когато имунната система е подложена на изпитания. Сокоизстисквачките са перфектни помощници в приготвянето на напитки с много витамини, които са важни в ежедневието.

   

   

    ВИЖ ОЩЕ....

  Прочети още
 • Аспиратор или абсорбатор – каква е разликата?

   При работата в режим на аспирация парите и неприятните миризми се извеждат към комина, вентилационната шахта на сградата или директно към атмосферата. В този случай уредът се нарича аспиратор.

   

   

    При работа в режим на абсорбация (филтрираща версия) обикновено няма възможност за извеждане на миризмите и парите от помещението и за това се прибягва до поставяне в аспиратора на филтри от активен въглен, които пречистват въздуха. Вече рециклиран, въздухът се връща обратно в помещението. Всички модели аспиратори, които FABER и EUROLUX BY FABER предлагат, могат да бъдат окомплектовани с филтри от активен въглен.

    От двата режима на работа препоръчителен е първият (аспириращата версия), защото при него аспираторът постига пълния си капацитет. Това е по-ефикасната, сигурна и икономична версия. При работа с активен въглен капацитетът на уреда намалява до 25%. Освен това филтърът от активен въглен е консуматив, който в зависимост от интензитета на готвене трябва да бъде подменян през определен период от време – на всеки 2, 3 или 4 месеца.

   

    ВИЖ ОЩЕ....

   

  Прочети още
 • Вграден TURBOLATOR

  Вграден TURBOLATOR

   

  Tурболаторът представлява вграден по цялата дължина на серпентината елемент със специфични отвори, проектиран да разбива линейния поток на циркулиращия флуид в самата серпентина.

  По този начин се усвоява пълноценно енергията на вътрешните температурни слоеве на флуида, отделена при принудителния сблъсък на целия обем на потока със стените на серпентината. Този процес се характеризира със завихряне на потока в серпентината и максимално усвояване на енергията на топлоносителя. При наличие на турболатор се увеличават топлотехническите характеристики на бойлера

  – увеличена мощност на серпентината (до 26%) и по-бързо загряване на обема на бойлера. Турболаторът е внедрен за моделите до 150 литра.

  Той е едно от уникалните конструктивните решения, вложени в гамата

  на TESY Profi Line, които са без аналог и конкуренция не само на вътрешните но и на външните пазари.   

  Прочети още